Знімати журналістські сюжети тепер можна через мобільний додаток

Під час навчального вебінару у Відкритому університеті для дорослих чернівчанам показали, як користуватися мобільним додатком StoryMaker, який вчить створювати професійні журналістські сюжети за допомогою мобільного телефону.


Так, кожен учасник вебінару отримав можливість завантажити додаток, використовуючи його шаблони створити перші фото та відео сюжети, а також викласти їх на Facebook та YouTube.

Це дало розуміння того, що StoryMaker — зручний інструмент для привернення уваги найширшої аудиторії у світі до актуальних проблем нашого сьогодення, що, в сучасних умовах військового конфлікту в Україні, — немало.

Вебінар організований ГО «Ініціатива демократичного розвитку» у партнерстві з БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» в рамках проекту «СторіМейкер: школа громадянської журналістики». Лектор — Марина Мірошніченко (Маріуполь).

Довідка

Додаток StoryMaker для Android дозволяє користувачам робити професійні фото-, аудіо- та відеосюжети на будь-яку актуальну проблематику, розміщувати їх у Facebook та на YouTube, також є можливість пройти онлайн навчання основам громадянської журналістики, інформаційної безпеки, базовим навичкам створення фото, відео, аудіо репортажів, отримати розуміння побудови сюжетів.